بهترین آجیل برای تقویت حافظه (8 مغز مفید + میزان مصرف)

بهترین آجیل برای تقویت حافظه

وقتی صحبت از تقویت حافظه به میان میاد، گاهی ذهن به طرف آجیل‌ها کشیده میشه. اما آجیل برای تقویت حافظه چه خواصی داره؟ درواقع آجیل‌ها ارزش غذایی بسیار بالایی دارن و حاوی ویتامین‌ها، مواد معدنی و اسیدهای چرب زیادی هستن که به بهبود عملکرد کلی بدن و مغز خیلی کمک می‌کنن. 

به همین خاطره که متخصصین پیشنهاد می‌کنن برای حفظ و بهبود عملکرد مغز و حافظه  اون‌ها رو توی رژیم غذاییتون قرار بدین. مغزیجات با داشتن انواع ویتامین‌های گروه ب 6 و ب 9 در کنار امگا 3 و فسفر، نقش مهمی در عملکرد مغز دارن. وجود مواد معدنی دیگه مثل آهن و مس در آجیل و خشکبارها در بهبود فرایند انتقال پیام‌های عصبی و حفظ سلامت سلول‌های عصبی نقش اساسی داره و مصرف منظم آجیل و خشکبار برای تقویت حافظه یکی از راهکارهای طبیعی برای بهبود عملکرد مغزه. توی این مقاله بهتون درباره خواص آجیل برای سلامتی و حافظه میگیم پس با ما همراه باشین.

بهترین آجیل برای تقویت حافظه

آجیل و خشکبار تنقلات منحصر به فرد و غنی از اسید‌های چرب اساسی امگا 3 و امگا 6 هستن که باعث بهبود عملکرد مغز شده و به عنوان یکی از عوامل کلیدی در حفظ سلامت بهتر سلول‌های مغز به شمار میرن. اگر براتون سواله که بهترین مغزیجات برای تقویت حافظه چیست؟ با ما همراه باشین چون توی این بخش بهتون انواع آجیل برای تقویت حافظه رو میگیم. پیشنهاد می‌کنیم که اگر بعد خوندن این مقاله قصد خرید آجیل داشتین، حتما سری به وبسایت ناتژی بزنین، خریدتون رو انجام بدین و از فواید آجیل برای تقویت حافظه بهره‌مند بشین.

بهترین مغزیجات برای تقویت حافظه

1- گردو

گردو به دلیل داشتن اسیدهای چرب امگا 3، آنتی اکسیدان‌ها و ویتامین‌ها به عنوان بهترین آجیل تقویت کننده حافظه شناخته میشه. مطالعات نشان داده که گردو می‌تونه عملکرد شناختی رو بهبود ببخشه و خطر ابتلا به زوال عقل رو کاهش بده. مغز گردو همچنین به دلیل داشتن ترکیبات مغذی متعدد، فواید فراوانی برای سلامتی، به خصوص برای تقویت حافظه و عملکرد مغز داره. اسیدهای چرب موجود توی گردو به طور طبیعی توی بدن تولید نمیشه و باید از طریق رژیم غذایی دریافت بشه. این چربی‌ها برای ساخت غشاهای سلولی مهمن، التهاب رو کاهش میدن و به انتقال پیام‌های عصبی بین سلول‌های مغزی هم کمک زیادی میکنن. مطالعات نشان دادن که مصرف کافی اسیدهای چرب امگا 3 می‌تونه به بهبود عملکرد شناختی، افزایش حافظه و کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر و زوال عقل مرتبط با افزایش سن کمک کنه. به همین خاطر برای تقویت عملکرد مغز و حافظه مصرفش خیلی توصیه میشه.
مغز گردو برای تقویت حافظه خیلی توصیه میشه، چرا که سرشار از آنتی اکسیدان و ویتامین E، ویتامین C و پلی فنول‌ها هم هست که به محافظت از سلول‌ها در برابر آسیب ناشی از رادیکال‌های آزاد کمک می‌کنن. رادیکال‌های آزاد مولکول‌های ناپایداری هستن که می‌تونن به سلول‌ها، از جمله سلول‌های مغزی آسیب برسونن. در واقع گردو به خاطر همین به عنوان بهترین آجیل برای تقویت حافظه شناخته میشه. پیشنهاد میکنیم قیمت مغز گردو با کیفیت رو از سایت ناتژی چک کنین و اگر تمایل داشتین، به میزان لازم خرید کنید.

 گردو مغز مفیدی برای تقویت حافظه

2- بادام زمینی

بادام زمینی منبع خوبی از نیاسین، ویتامین B6 و منیزیمه که برای عملکرد شناختی مهم هستن. بادام زمینی همچنین به واسطه داشتن ویتامین‌های گروه B به بهبود خلق و خو و کاهش خطر ابتلا به افسردگی کمک می‌کنه و می‌تونه به عنوان یک میان وعده مغذی برای تقویت حافظه و عملکرد شناختی باشه.
درواقع منیزیم موجود توی بادام زمینی یه ماده معدنی ضروری برای عملکرد مغزه. منیزیم به تنظیم فعالیت نوروترانسمیترها در مغز و همچنین به یادگیری و حافظه کمک می‌کنه. یکی دیگر از دلایلی که بادام زمینی برای تقویت حافظه خوبه، اینه که منبع خوبی از نیاسین هم هست که نوعی ویتامین ب به حساب میاد.

3- بادام درختی

بادام منبع خوبی از ویتامین E، منیزیم و اسیدهای چرب غیراشباعه که همشون برای سلامت مغز مهم هستن. بادام همچنین ممکنه به بهبود عملکرد شناختی و کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر کمک کنه. مصرف منظم بادام درختی برای تقویت حافظه خیلی خوبه و خطر ابتلا به بیماری آلزایمر رو کاهش میده و این امر به دلیل وجود آنتی اکسیدان‌ها و ترکیبات ضد التهابی در بادامه که از سلول‌های مغزی در برابر آسیب محافظت می‌کنن. بادام درختی حاوی تریپتوفان، اسید آمینه ایه که به تولید سروتونین، یک انتقال دهنده عصبی که نقش مهمی در تنظیم خلق و خو داره، کمک می‌کنه. مطالعات نشان دادن که مصرف بادام می‌تونه به کاهش علائم افسردگی و اضطراب هم کمک کنه که در ابتلا به مشکل حافظه و عدم تمرکز نقش مهمی دارن. برای همین بادام رو به عنوان بهترین آجیل برای حافظه و درمان حواس پرتی میشناسن.
رادیکال‌های آزاد مولکول‌های ناپایداری هستن که می‌تونن به سلول‌ها، از جمله سلول‌های مغزی آسیب برسونن، اما آنتی اکسیدان‌های موجود در بادام به خنثی کردن رادیکال‌های آزاد و محافظت از سلول‌های مغزی در برابر آسیب کمک می‌کنن. به همین خاطر پیشنهاد میکنیم برای بهره مندی از فواید بادام درختی برای مغز، روزانه 23 عدد بادام (حدود 30 گرم) مصرف کنین. شما می‌تونین قیمت بادام درختی خام و شور رو به صورت آنلاین توی وبسایت ناتژی ببینین.

بادام درختی برای تقویت حافظه

4- فندق

حتما شما هم شنیدین که فندق برای تقویت حافظه خوبه. اما چرا؟ ویتامین E، منیزیم و اسیدهای چرب غیراشباع از مهمترین و حیاتی‌ترین موادی هستن که برای جلوگیری از ابتلا به آلزایمر و بهبود عملکرد مغز خیلی مهمن که مغز فندق همه اون‌ها رو داره. فندق منبع خوبی از ویتامین‌های گروه B، به خصوص B6 و منیزیمه که ماده‌های ضروری برای عملکرد مغز هستن. درواقع منیزیم به تنظیم فعالیت نوروترانسمیترها در مغز کمک و در نتیجه به یادگیری و افزایش حافظه کمک می‌کنه. فندق فسفر بالایی هم داره که که یک ماده معدنی ضروری برای عملکرد مغزه و میشه گفت که فسفر منبع اصلی انرژی سلول‌های مغزیه و به ترمیم غشاهای سلولی و DNA کمک می‌کنه.

فندق برای تقویت حافظه

5- پسته

پسته، این مغز خوش طعم و مغذی، فواید زیادی برای سلامتی، به خصوص برای حافظه و عملکرد مغز داره. این میوه خاص و خوشمزه منبع بسیار خوبی از آنتی اکسیدان‌ها، به ویژه ویتامین E و پلی فنول‌هاست و از سلول‌های بدن، از جمله سلول‌های مغزی، در برابر آسیب‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کنه.
مغز پسته منبع خوبی از ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری برای سلامت مغز، از جمله ویتامین B6، منیزیم، مس و فسفره که همه اون‌ها به بهبود عملکرد مغز خیلی کمک می‌کنه. همچنین سرشار از اسیدهای چرب غیراشباع هم هست که برای سلامت مغز ضروری هستن. این مواد به ساخت غشاهای سلولی کمک می‌کنن، التهاب رو کاهش می‌دن و به انتقال پیام‌های عصبی بین سلول‌های مغزی هم کمک می‌کنن. تو مقاله خواص پسته خیلی مفصل تر میتونین راجع به تاثیر این آجیل بر سلامتی بدن بخونید.

پسته برای تقویت حافظه

6- بادام هندی

بادام هندی هم یه مدل آجیل خوشمزه است که به خاطر داشتن مواد مغذی حیاتی مثل اسیدهای چرب امگا 3، ویتامین E، منیزیم، مس و آهن می‌تونه به تقویت حافظه کمک کنه. این مواد مغذی برای عملکرد صحیح مغز و سلول‌های عصبی ضرورین و کمبود اون‌ها می‌تونه منجر به مشکلات حافظه و یادگیری بشه. علاوه بر این، بادام هندی برای تقویت حافظه خوبه چون حاوی آنتی اکسیدان‌هاییه که از سلول‌های مغز در برابر آسیب محافظت می‌کنن. تازه بادام هندی طعم و عطر خاصی هم داره که همه رو مجذوب خودش کرده و یه میان وعده خوشمزه به حساب میاد. اگر شما هم عاشق بادام هندی هستین و قصد خریدش رو دارین، پیشنهاد می‌کنم قیمت بادام هندی رو از وبسایت ناتژی چک کنین و خریدتون رو انجام بدین.

بادام زمینی برای تقویت حافظه

7- تخمه آفتابگردان و تقویت حافظه؟

درسته که ممکنه به نظر بیاد تخمه آفتابگردون چربی بالایی داره و نمیتونه مفید باشه، اما خوبه بهتون بگم که این تخمه در صورتی که فرآوری نشه و مصرفش هم بی‌رویه نباشه چربی‌هاش سلامت شما رو تهدید نمیکنه. تخمه آفتابگردان خام منبع بسیار خوبی از ویتامین E هست که یک آنتی اکسیدان قویه و از سلول‌های بدن، از جمله سلول‌های مغزی، محافظت می‌کنه و کمک می‌کنه که کارشونو درست انجام بدن.
تخمه آفتابگردان برای تقویت حافظه مفیده، اونم چون منبع خوبی از سلنیوم هم هست که یک ماده معدنی ضروری برای سلامت مغز به حساب میاد. سلنیوم از سلول‌های مغز در برابر آسیب‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کنه و همچنین به عملکرد سیستم ایمنی بدن کمک می‌کنه. کمبود سلنیوم می‌تونه منجر به ضعف حافظه، مشکلات تمرکز و مصرفش خطر ابتلا به این مشکلات تا حد قابل توجهی کاهش پیدا می‌کنه. شما برای خرید تخمه آفتابگردان شور می‌تونین یه سر به ناتژی بزنین و تخمه درجه یک رو به صورت آنلاین با بهترین قیمت و کیفیت دریافت کنین.

تخمه آفتابگردان برای تقویت حافظه

8- تخمه کدو

تخمه کدو برای تقویت حافظه خیلی خوبه که دلیل اونم داشتن مواد مغذی مانند منیزیم، روی، آهن، اسیدهای چرب امگا 3 و ویتامین‌های B هست که می‌تونه به تقویت حافظه کمک کنه. این مواد مغذی برای عملکرد صحیح مغز و سلول‌های عصبی ضروری هستن و کمبودشون می‌تونه منجر به مشکلات حافظه و یادگیری بشه. علاوه بر این، تخمه کدو حاوی آنتی اکسیدان‌هایی هم هست که از سلول‌های مغز در برابر آسیب محافظت می‌کنن. شما می‌تونین تخمه کدو رو به صورت خام، بو داده یا میل کنید و یا اون رو به سالاد و ماست خود اضافه کنین. سه نوع تخمه کدو خام، تخمه کدو گوشتی دو آتیشه و یک آتیشه توی بازار موجوده و مصرف 1 تا 2 وعده (¼ فنجان) تخمه کدو در روز می‌تونه به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم، به تقویت حافظه شما کمک کنه. قیمت تخمه کدو رو به صورت بروز شده میتونید تو ناتژی ببینید.

مغز تخمه کدو برای تقویت حافظه

خواص آجیل برای تقویت حافظه چیه؟

خواص آجیل برای تقویت حافظه خیلی زیاده و این به خاطر وجود اسیدهای چربی مثل امگا 3 و مواد مغذی دیگه مثل ویتامین E، ویتامین‌های گروه B و آنتی اکسیدان‌هاست، همه تو این مغزهای خوشمزه پنهان شدن! این مواد مغذی مثل یه تیم کاربلد، مغزت رو تقویت می‌کنن، حافظه‌ات رو قوی‌تر می‌کنن و جلوی آسیب دیدن سلول‌های مغزت رو می‌گیرن. روزی 1 تا 2 وعده آجیل (معادل یه مشت کوچولو) برای تقویت حافظه با آجیل میتونه کمک کنه تا مغزت رو مثل یه ابر کامپیوتر قوی نگه داری. یادت نره که ورزش، خواب کافی، غذای سالم و یه ذهن فعال هم برای داشتن حافظه ای قوی ضروریه. خلاصه که آجیل بخور، مغزت رو قوی کن و از یه ذهن سالم و حافظه ای قوی لذت ببر!

میزان مصرف آجیل برای تقویت حافظه

آجیل و تقویت حافظه ارتباط نزدیکی باهم دارن، اما مهمه که به خاطر داشته باشین که آجیل‌ها فقط یک بخش از یک رژیم غذایی سالم هستن. برای به دست آوردن حداکثر فواید برای سلامتی مغز، باید آن‌ها رو با سایر غذاهای مغذی مانند میوه‌ها، سبزیجات و غلات کامل مصرف کنین. همچنین باید توجه داشت که آجیل‌ها کالری بالایی دارن، بنابراین مهمه که آن‌ها رو در حد اعتدال مصرف کنین. یک مشت آجیل در روز برای اکثر افراد کافیه.

میزان مصرف آجیل برای تقویت حافظه

بهترین زمان خوردن آجیل برای تقویت حافظه

نمیشه گفت که بهترین زمان مصرف آجیل‌های تقویت کننده حافظه کیه، اما میشه گفت که توی ساعات مختلف روز، آجیل چطوری می‌تونه بهت کمک کنه که ذهن بازتری داشته باشی. پس این دیگه تصمیم توئه که کی آجیل بخوری.

  • صبح:
    خوردن آجیل به عنوان صبحانه یا میان وعده صبح می‌تونه کمک کنه تا روزتون رو با انرژی و تمرکز بیشتری شروع کنین و اسیدهای چرب امگا 3 موجود در آجیل‌ها به بهبود عملکرد شناختی و حافظه در طول روز کمک کنن. همچنین میشه گفت خوردن آجیل در وعده صبح بهتر جذب بدنتون میشه.
  • عصر:
    مصرف آجیل به عنوان میان وعده بعد از ظهر می‌تونه به شما کمک کنه تا از افت قند خون و خستگی ذهنی در اواخر روز جلوگیری کنین. همچنین آنتی اکسیدان‌های موجود توی آجیل‌ها می‌تونن از سلول‌های مغز شما در برابر آسیب‌های رادیکال‌های آزاد محافظت کنند.

هنگام درس خواندن برای تقویت حافظه آجیل بخوریم؟

اگر دنبال آجیل برای تقویت حافظه هنگام درس خواندن میگردی و میخوای موقع درس خوندن حافظه‌ات مثل کامپیوتر کار کنه، مغز گردو، تخمه آفتابگردان و تخمه کدو، فندق و انواع بادام رو حتما توی رژیم غذاییت بزار. این مغزهای دوست داشتنی، حافظه ات رو قوی تر میکنن، تمرکزت رو بالا میبرن و از استرس و اضطراب موقع درس خوندن کم میکنن. یه مشت آجیل (مثلا یه چهارم فنجان) توی طول روز یا یه ساعت قبل از مطالعه میتونه یه عالمه بهت کمک کنه. فقط یادت باشه که آجیل رو خام یا بو داده بخوری و از سرخ کردنش خودداری کنی.

سوالات متداول

1-برای تقویت حافظه چه آجیلی بخوریم؟
فندق، گردو، بادام هندی، تخمه آفتابگردان، بادام درختی و بادام زمینی از مغزیجات مفید برای تقویت حافظه هستن.

2-چقدر آجیل برای تقویت حافظه بخوریم؟
برای بهره‌مند شدن از خواص آجیل می‌تونین روزانه یک چهارم لیوان از ترکیب آجیل‌هایی که دوست دارین میل کنین.

3-آیا آجیل به تنهایی حافظه رو تقویت میکنه؟
در کنار مصرف مغزیجات برای تقویت حافظه، ورزش منظم، خواب کافی و تغذیه سالم هم در بهبود عملکرد مغز و حافظه تاثیر خیلی زیادی دارن.

4-آیا آجیل برای بهبود حواس پرتی هم خوبه؟
بله، آجیل‌ها با بهبود عملکرد مغز و تقویت کلی بدن میتونن به کاهش حواس پرتی و افزایش تمرکز کمک کنن.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *