اگه دارین دوران هیجانانگیز بارداری رو میگذرونین و برای رشد و سلامت جنینتون دنبال یه برنامه غذایی مناسب هستین، بهتره به سراغ مغزها برین. بادام هندی یکی از بهترین آجیلها برای دوران حساس بارداریه که هم سلامت مادر رو تضمین میکنه، هم توی رشد جنین تاثیری مستقیم داره. بادام هندی برای زنان باردار مثل یه معجزه عمل میکنه و وظیفه محافظت از مادر و کودک رو بر عهده میگیره. فواید بادام هندی در بارداری بیشماره، برای همین این مطب رو به بررسی خواص بادام هندی در بارداری اختصاص دادیم.
چند تا از خواص بادام هندی در بارداری
به دلیل وجود انواع ویتامین ها، پروتئین ها و مواد مغذی در مغزیجات، خواص بادام هندی در دوران بارداری خیلی زیاده. برنامه غذایی و رژیم سالم در زندگی عموم مردم مهم و ضروریه؛ اما این موضوع در دوران بارداری خانمها اهمیتی مضاعف پیدا میکنه. در این دوره حساس لازمه که مادر از مواد غذایی مقوی و مغذی تغذیه کنه تا سلامت جنین و همینطور خود مادر به خطر نیافته. در این دوره سلامت جنین در گرو سلامت مادره، برای همین بهتره مصرف روزانه مغزها بهویژه بادام هندی در اولویت برنامه غذایی مادر قرار بگیره. چون مصرف بادام هندی برای زنان باردار باعث تقویت سیستم ایمنی و سلامت جنین میشه، همینطور خواص دیگهای هم داره که در ادامه به معرفی اونها میپردازیم.
1- تقویتکننده قلب و عروق
از فواید خوردن بادام هندی در بارداری میتوان به تقویت قلب مادر اشاره کرد. معمولا زنان بارداری که از مغزهایی مانند بادام هندی استفاده میکنن در مقایسه با اونهایی که مصرف آجیلها رو در برنامه غذاییشون ندارن، کمتر در معرض خطر مشکلات قلبی قرار میگیرن. بادام هندی با چربیهای اشباع فراوان خود، در کاهش بیماریهای قلبی تاثیر مستقیمی داره. بادام هندی منبع خوبی از فیبره و پروتئینی معادل گوشت پخته داره، جالبه بدونین پروتئین تاثیر مستقیمی بر سلامت جنین میذاره؛ بنابراین مصرف بادام هندی در دوران بارداری یکی از ضروریات محسوب میشه.
2- کاهش کلسترول
بادام هندی میزان کلسترول بد رو در بدن کاهش میده و باعث بالارفتن کلسترول خوب بدن میشه. در واقع این معجزه بهدلیل وجود چربیهای اشباعنشده در بادام هندی اتفاق میافته. بنابراین اگه زنان باردار با مشکل کلسترول دستوپنجه نرم میکنن، میتونن با مصرف بادام هندی زیر نظر پزشک متخصص، اون رو کنترل کنن. با این اوصاف کاهش کلسترول از دیگر خواص بادام هندی برای بارداریه که از اهمیت بالایی برخورداره.
3- کاهش قند خون
معمولا بسیاری از مادران در دوره بارداری با مشکل افزایش قند خون مواجه میشن؛ خبر خوب اینه که زنان بارداری که بادام هندی رو بهصورت مداوم در دوره بارداری مصرف میکنن در مقایسه با مادرانی که بادام هندی رو در برنامه رژیم غذاییشون ندارن، قند خون پایینتری رو تجربه میکنن و سلامت بیشتری دارن. بنابراین کاهش قند خون هم میتونه یکی از فواید بادام هندی برای بارداری باشه.
4- آنتیاکسیدان
آجیلها منبعی غنی از آنتیاکسیدانها هستن که برای تمامی افراد مفیدن؛ اما اگه بخواین آجیلی سرشار از آنتیاکسیدان رو به زنان باردار معرفی کنین، بادام هندی میتونه بهترین در نوع خودش باشه. بادام هندی یکی از مغزهای تمامعیاره که در مبارزه با رادیکالهای آزاد به حفظ سلامت بدن کمک میکنه. همچنین با آنتیاکسیدان فراوانش التهابات رو کاهش میده و از ابتلاشدن به بیماری جلوگیری میکنه. بنابراین آنتیاکسیدان موجود در بادام هندی در حفظ سلامت مادر و جنین نقش مهمی رو ایفا میکنه.
5- کاهش وزن
یکی دیگه از فواید خوردن بادام هندی در دوران بارداری، کمک به کاهش وزن مادرانه؛ این ویژگی بادام هندی باعث شده تا بیشتر مورد توجه خانمهای باردار قرار بگیره. برخلاف تصور عموم که فکر میکنن با خوردن آجیلها، دچار چاقی و اضافه وزن میشن؛ این دونههای روغنی اشتهای شما رو کاهش میدن و باعث لاغریتون میشن. همین موضوع باعث شده تا زنان باردار مصرف بادام هندی رو در برنامه غذاییشون بذارن و از اضافه وزن در دوره بارداریشون جلوگیری کنن. بادام هندی به هضم راحت و سریع شما کمک میکنه و به این شکل هم، نقش مهمی در کاهش وزنتون داره.
چقدر بادام هندی در دوران بارداری بخوریم؟
فواید بادام هندی برای زنان باردار بسیاره، شما با مصرف مداوم و منظم این مغز پرخاصیت، میتونین ویتامینها و املاح معدنی زیادی رو به بدنتون برسونین. بادام هندی پروتئین، ویتامین، فیبر، کلسیم، منیزیم و … بسیاری داره که امکان دریافت انواع مواد معدنی و ویتامینهای ضروری رو برای شما فراهم میکنه. شما با دریافت این حجم از ویتامینها رشد جنینتون رو تضمین میکنین. مصرف روزانه 20 الی 30 گرم معادل 15 دونه بادام هندی میتونه نیاز بدنتون رو در دوران بارداری تامین کنه. ممکنه گاهی قیمت بادام هندی خرید رو برای شما محدود کنه؛ اما خبر خوب اینه که مصرف تنها 2 الی 3 دونه بادام هندی در دوره بارداری میتونه نتیجه خوبی داشته باشه. توصیه میشه از خواص بادام هندی خام در بارداری بهره ببرین؛ بادام هندی نمکی ممکنه عوارض و مشکلات زیادی رو براتون بهوجود بیاره.
مصرف بادام هندی در سه ماه اول بارداری
خوردن بادام هندی در سه ماه اول بارداری از اهمیت ویژهای برخورداره. بادام هندی در این دوره مقادیر زیادی از فولیک اسید رو به بدن مادر تزریق و نیاز جنین رو به این ویتامین برطرف میکنه. تاثیر خوردن بادام هندی در بارداری رو میتونین روی رشد جنینتون ببینین. جالبه بدونین مادرانی که در سه ماه اول بارداری بادام هندی مصرفکردن، از بهره هوشی و تمرکز بالاتری برخوردارن.
اسید فولیک موجود در بادام هندی برای تشکیل سیستم عصبی و ستون مهرههای نوزاد ضروریه و کمبود اون میتونه باعث نقص مادرزادی در جنین بشه. در نظر داشته باشین مصرف بادام هندی در سه ماه اول بسیار ضروریه؛ اما سه ماه دوم و سه ماه سوم هم از این قاعده مستثنی نیست. مادران باردار باید تا پایان بارداری از خودشون مراقبت کنن و با مصرف آجیلها کالری مفید، چربیهای غیر اشباع و ویتامینها رو به جنینشون برسونن.
مزایای بادام هندی در دوره بارداری
بادام هندی مزایا بسیاری داره که مصرف اون میتونه به رشد جنین و سلامت مادر کمک کنه. این مغز از آجیل های خون ساز محسوب میشه که احتمال کمخونی رو در زنان باردار کاهش میده؛ همینطور مزایا دیگهای هم داره که در ادامه بهشون میپردازیم:
• تاثیر در رشد سریع جنین بهدلیل دارابودن روی
• تقویت دندان و لثه در دوران بارداری بهدلیل مقدار قابل توجهی از کلسیم
• جلوگیری از نقص مادرزادی بهدلیل مقادیر زیادی از فولیک اسید
• کمک به تولید گلبولهای قرمز خون و مبارزه با خستگی و کمخونی بهدلیل وجود منبع کافی از آهن
• تثبت وزن در دوران بارداری
بادام هندی برای وزن گیری جنین تاثیر دارد؟
از خواص مصرف بادام هندی در دوران بارداری میتوان به وزنگیری جنین اشاره کرد. بادام هندی از فولات، اسید چرب غیر اشباع، انواع پروتئینها و … سرشاره؛ همینطور مقدار زیادی از کربوهیدرات، فیبر، چربی، آهن، منیزیم، روی و … در این مغز پرخاصیت ذخیره شده. تمامی این ویتامینهایی که در بادام هندی جمعشدن، در وزنگیری جنین تاثیر مستقیمی دارن. البته باید حواستون باشه که در مصرف بادام هندی زیادهروی نکنین؛ چون که ممکنه مادران باردار رو با مشکل کلسترول و افزایش فشار خون روبهرو کنه. طبق مطالعات انجامشده استفاده از بادام هندی در بارداری بیخطره؛ مگر اینکه به این مغز پرخاصیت آلرژی داشته باشین. مصرف بادام هندی در مرحله اولیه رشد، باعث جلوگیری از کمبود مواد مغذی در هنگام تولد کودک میشه؛ همینطور مصرف بادام هندی در بارداری میتونه باعث کاهش احتمال آلرژی کودک به آجیل بشه.
مضرات خوردن بادام هندی در بارداری
با توجه به مواردی که گفته شد خواص خوردن بادام هندی در بارداری فراوانه؛ اما مثل همه خوراکیهای دیگه بادام هندی هم میتونه مضراتی داشته باشه. البته این زمانی اتفاق میافته که در مصرف بادام هندی زیادهروی کرده باشین؛ بدون شک مصرف بیشاز اندازه بادام هندی میتونه برای زنان باردار خطرساز بشه. بعضی از مضراتی که بادام هندی برای مادران باردار میتونه داشته باشه به این شرح هستن:
-
آلرژی
بعضی از افراد ممکنه به بادام هندی واکنش نشون بدن، معمولا آلرژی به بادام هندی در کودکان و زنان باردار بیشتر دیده میشه. بادام هندی در واقع یک آجیل حساسیت زا نیست؛ اما ممکنه با بدن بعضی از افراد سازگار نباشه. آنافیلاکسی که انقباض مربوط به راه تنفسیه، هنگام آلرژی به بادام هندی اتفاق میافته. بنابراین باید از عدم آلرژی به بادام هندی مطمئن باشین؛ سپس اون رو در برنامه غذاییتون بذارین.
-
سدیم بالا
خوردن بیشاز اندازه بادام هندی میتونه مصرف بیشازحد سدیم رو در پی داشته باشه. هر فرد در روز به 1500 میلیگرم سدیم نیازه داره و با مصرف هر یه اونس بادام هندی بدون نمک 5 میلیگرم سدیم دریافت میکنه. حالا اگه بادام هندی نمکی رو توی برنامه غذاییش داشته باشه، با هر اونس 87 گرم بیشتر سدیم دریافت میکنه. مصرف بیشاز اندازه سدیم عوارض جبرانناپذیری مثل سکته مغزی رو در پی داره؛ همینطور باعث بیماریهای کلیوی، فشار خون بالا و بیماریهای قلبی میشه. برای جلوگیری از این مضرات مصرف بادام هندی خام در بارداری توصیه میشه؛ چون سدیم کمتری رو به بدن میرسونه و خطر کمتری مادران باردار رو تهدید میکنه.
-
سردردهای شدید
افرادی که سردرد و میگرن دارن، ممکنه با خوردن بادام هندی سردردشون تشدید بشه. در واقع بادام هندی حاوی اسیدهای آمینه فنیل اتیلامین و تیرامینه که با کمک اونها به حفظ فشار خون کمک میکنه؛ اما اگه به بادام هندی حساسیت داشته باشین اسیدهای آمینه میتونه سردردهای شما رو تشدید کنن.
-
اضافه وزن
اگه توجه کرده باشین کاهش وزن یکی از خواص بادام هندی برای زنان باردار محسوب میشد؛ اما اگه مصرف اون بیشاز اندازه باشه میتونه نتیجه عکس داشته باشه. هر اونس از بادام هندی 163 کالری و مقدار زیادی چربی غیر اشباع و سالم داره، اگه مقدار بیشتری از این چربیهای سالم مصرف کنین، ممکنه با مشکل اضافه وزن روبهرو بشین. افزایش وزن علاوهبر عدم تناسب، خطر ابتلا به دیابت، کلسترول بالا، سندرم متابولیک، بیماریهای قلبی، سکته مغزی و سرطان رو در پی داره که برای زنان باردار بسیار خطرناکه.
آشنایی با خواص بادام هندی در بارداری با ناتژی
بادام هندی مثل آجیلهای دیگه، خواص بسیاری داره که به حفظ سلامت مادر و رشد جنین کمک میکنه. برای استفاده از این مغز مقوی لازمه که بهاندازه مصرف بشه و از زیادهروی در مصرف اون خودداری کنین. همچنین بادام هندی خام رو بهجای بادام هندی نمکی قرار بدین تا مشکلاتی مثل فشار خون بالا روبهرو نشین. مهمتر از این مسائل، بهتره بادام هندی باکیفیت و تازه رو مصرف کنین تا تمامی املاح معدنی و ویتامینهای موجود در اون رو دریافت و به جنینتون برسونین. فروشگاه آنلاین فروش آجیل و خشکبار ناتژی میتونه شما رو در خریدی رضایتبخش کمک کنه.
سوالات متداول
1- روزی چند عدد بادام هندی در بارداری بخوریم؟
برای دریافت تمامی ویتامینهای موجود در بادام هندی، مصرف روزانه 20 الی 30 گرم معادل 15 دونه بادام هندی میتونه کافی باشه.
2- در دوران بارداری بادام هندی خام بخوریم یا شور؟
توصیه میشه در دوران بارداری از بادام هندی خام استفاده کنین؛ چون بادام هندی خام سدیم کمتری داره و در نتیجه میتونه ضرر کمتری برای بدنتون داشته باشه. بادام هندی با نمک زیاد و سدیم بالا، باعث افزایش فشار خون و بیماریهای دیگه در زنان باردار میشه.